Technologie opracowane w ramach projektu Inkubator Innowacyjności 2.0 przez Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu

Meble gotowe do montażu bez użycia narzędzi

prof. dr hab. Jerzy Smardzewski

Materiały opakowaniowe na bazie cząstek lignocelulozowych zaklejanych środkami pochodzenia naturalnego

dr hab. Radosław Mirski

Dostosowanie programu BIOGAZ+ do potrzeb nabywców

dr inż. Andrzej Lewicki

Innowacyjna linia żywności z dodatkiem dyni wzbogaconej w wapń ukierunkowana na dietoterapię osteoporozy

prof. dr hab. Anna Gramza-Michałowska

Innowacyjne pieczywo dla diabetyków z fermentowanymi liśćmi morwy białej

dr inż. Monika Przeor

Technologia monitorowania quasi-ciągłego procesu kompostowania - „Kompost-Monitor”

dr inż. Jakub Mazurkiewicz

Opracowanie biofunkcjonalnego płynu do higieny intymnej dla kobiet

dr hab. Daria Szymanowska-Powałowska

Linia czekolad funkcjonalnych z preparatami z owoców derenia jako nośnik składników prozdrowotnych

dr hab. Joanna Kobus-Cisowska

Prace przedwdrożeniowe dotyczące SuBFer – suplementu żelaza bogatego w ferrytynę

dr hab. Magdalena Zielińska-Dawidziak

MultiMeb - multifunkcyjny mebel młodzieżowy

dr inż. Krzysztof Wiaderek

Regulator odpływu wody montowany na sieci drenarskiej

dr inż. Michał Napierała

Innowacyjne blendy olejów tłoczonych na zimno o określonych cechach prozdrowotnych i technicznych

dr hab. Dominik Kmiecik

Technologie opracowane w ramach projektu Inkubator Innowacyjności 2.0 przez
Plantinova Sp. z o.o.

 

 

Opracowanie kosiarki wiech konopnych dla nowych odmian konopi

dr Ryszard Kaniewski

Nowa linia produktów z przerobu nasion konopi

Grażyna Czarnecka

Opracowanie soli do kąpieli na bazie soli morskiej z wykorzystaniem eterycznego olejku konopnego oraz modyfikacja balsamu do ciała Kanabia Green

Lech Bartkowski